Mannenmode 2018: de vijf leukste trends

Door Nike Van den Buys | Trends | 09-02-18
men's summer fashion

De herenmode van 2018 heeft ballen. Vergeet die kleurloze geklede broek, heren blazer of short die je al jaren meegaat, de herenmode heeft veel in zijn mars. Opvallende kleuren, toffe modellen, prints en zo veel meer: de nieuwe trends voor heren zijn allesbehalve saai. Ik hoor vaak van vrienden 'voor mannen is er zo weinig keuze'. Wel, langzaam maar zeker komt daar verandering in. De hedendaagse man is modebewust en dus volgt de herenmode ook. Ik zet hier mijn vijf favoriete heren modetrends voor de zomer 2018 op een rij. 

 

men's summer clothes

Papa's op sneakers 

Vader worden betekent niet dat jezelf niet meer jong mag kleden. De papa's die ik ken, maken nog steeds genoeg tijd voor hun vrienden en hobby's. Deze heren zijn bovendien ontzettend cool gekleed: zij dragen sneakers, een nonchalant jasje, een jeansbroek en soms zelf een petje. Wanneer ik in het weekend ga brunchen of winkelen, valt mij hetzelfde op: jonge vaders dragen tegenwoordig hedendaagse, coole herenkleding. Een trend die zich ook doorzet naar zomer 2018, want in de collecties voor heren zien we een mix van jaren '80 elementen & streetwear. Denk bijvoorbeeld aan logo sweaters & t-shirts, nylon felgekleurde ski-jassen, petjes en statement sneakers

jumpsuits for men

Het jumpsuit voor heren 

Deze trend is niet voor alle mannen weggelegd. Het jumpsuit dragen vereist immers lef. Als je echter het juiste heren jumpsuit kiest, is deze trend helemaal niet zo raar of excentriek. Zoek bijvoorbeeld een jumpsuit uit in een licht materiaal en donkere kleur uit en combineer dat met sneakers. Vooral tijdens warme dagen in de zomer is zo een heren jumpsuit een fijne outfit. Het zit namelijk los, is luchtig en je bent in één trek klaar. Voor de festivals is een heren salopette dan weer een trend. 

Oversized herenmode 

Een andere trend voor 2018 is oversized herenmode. De oversized jas ken je waarschijnlijk al, maar ook andere kleding mag deze zomer wijd vallen. Denk bijvoorbeeld aan wijde broeken of oversized t-shirts. Je kunt kiezen om een outfit samen te stellen met een oversized kledingstuk en een aansluitend stuk. Zoals bijvoorbeeld een oversized t-shirt in combinatie met een skinny jeans. Andersom kan natuurlijk: een wijde broek gecombineerd met een aansluitend t-shirt. Heb je meer een 'poppy' stijl zoals Kanye West? Dan is wijd op wijd helemaal jouw ding. 

De bomber 

Een van de belangrijkste trends op vlak van herenmode is de bomber. De bomber is geen nieuwe trend, maar in 2018 wordt dit jasje nog populairder. Voor heren kun je met de bomber alle kanten op. Je kunt een bomberjack bijvoorbeeld dragen in combinatie met een skinny jeans en een hoodie. Of tezamen met een chino & een t-shirt. Kijk maar eens op Pinterest, daar vind je ontzettend veel leuke outfits met de bomber terug. In de collecties voor de zomer 2018 vind je de bomber in verschillende stijlen en kleuren terug. De casual bomber in een kleur zoals zwart, blauw of grijs is misschien het populairst, maar ik vind de satijnen bombers met borduursels voor heren ook heel erg mooi. Aan jou de keuze. 

         

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG