Dit zijn de meest gekochte items van 2016

Door Nike Van den Buys | Trends | 28-12-16
Dit zijn de meest gekochte items van 2016

Wanneer het einde van het jaar nadert, wordt er traditiegetrouw teruggeblikt. Wat waren de hoogtepunten van 2016? Welke beelden blijven ons bij? Welke gebeurtenissen zullen we niet snel vergeten? Niet al die jaaroverzichten zijn even rooskleurig, maar lijstjes waar je wel vrolijk van wordt, mogen er ook zijn. Een modelijstje bijvoorbeeld met de meest gekochte items van 2016. Stemt dit lijstje overeen met wat jij afgelopen jaar hebt aangeschaft? 

1. Loafers 

De loafer is met stip de meest gekochte en gefotografeerde schoen van 2016. Iedere blogger heeft minstens een paar in de kast liggen. Het begon allemaal met de intussen befaamde Gucci-loafer, maar nu vind je ook talrijke betaalbare exemplaren in de digitale winkelrekken. 

2. Bomberjassen

2016 was ook het jaar van de bomberjassen. Zelf kocht ik drie exemplaren. De reden waarom dit jasje zopopulair is? Je kunt bomberjacks met praktisch alles combineren en je vindt ze in alle stijlen terug, van stoer tot ultra vrouwelijk. 

3. Chokers

2016 gaat ongetwijfeld de modeboeken in als het jaar van de grote jaren negentig revival. Niet alleen herontdekten stijliconen merken zoals Champions, Fila & Ellesse, ook de choker maakte een comeback. It-girls zoals Kendall Jenner en Taylor Swift kunnen niet meer zonder dit juweel rond hun nek.

4. Sneakers 

Sneakers zijn de populairste schoenen van het afgelopen jaar. Sneakers zijn al langer populair, maar dit jaar werden ze hotter dan high heels. De populairste sneakers van het afgelopen jaar? Ongetwijfeld old-school Vans en de Adidas Gazelle.

5. Zijden blousjes

2016 was ook het jaar dat de pyjamatrend eindelijk doorbrak. Enkele jaren geleden waagden enkele moedige fashionista's zich al met een pyjama op straat, maar nu leerde ook het grote publiek de trend kennen. Gevolg? Het pyjamablousje werd een musthave. Gecombineerd met een zakelijke broek en hoge hakken is zo'n zijden blouse trouwens de perfecte kantooroutfit. 

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG