Sportessentials voor wie de goede voornemens wil waarmaken

Door Philippa Jones | Styles | 29-01-17
Sportessentials voor wie zijn goede voornemens wil waarmaken

De feestdagen staan voor de deur. Nog maar een aantal keer slapen en het is weer Kerstmis. Een feestdag die samenhangt met heel veel en lekker eten. Een romige kerststronk bij de bomma, urenlang tafelen met je (schoon)familie en dan nog een receptie bij vrienden of op het werk, het hoort er nu eenmaal bij. Ons hoor je niet klagen, want eten doen we graag. Maar we hebben besloten in 2017 meer te bewegen. Gelukkig is dat dankzij Basic-fit, talrijke sportzalen in de buurt en yoga-apps een pak laagdrempeliger dan enkele jaren geleden. Heb jij je ook voorgenomen om meer te bewegen in 2017? Dan heb je een goede sportoutfit nodig. Wij helpen je op weg. 

De beste sportkledij voor beginners 

Sportieve kledij is een enorme trend momenteel. De kans is dus groot dat je wel wat sportieve items in de kast hebt liggen. Zelfs als je nooit tot sporten lijkt te komen. Maar er is een verschil tussen fashionitems en functionele sportkledij. Als je echt gaat sporten, moet jouw kledij liefst ook handig zijn. Het kan immers flink irritant zijn als je tijdens het lopen constant je broek omhoog moet trekken. Of wanneer je t-shirt constant omhoog kruipt. Wij zochten de vijf basisitems voor een goede sportoutfit uit. 

1. Een sportlegging 

Een legging is misschien wel de grootste klassieker in een actieve kledingkast. Het allerfijnste aan een legging? Je kunt volledig jouw eigen stijl kiezen. Patroontjes of effen, een felle kleur of zwart, je hebt oneindig veel mogelijkheden. Bovendien kun je een legging ook voor verschillende sporten aan, van yoga tot lopen. Het is fijn tijdens het sporten als de legging extra ondersteuning biedt. 

2. De sportbeha

Een ander essentieel item voor de startende sporters is de sportbeha. Dit is één van de meest praktische items als je gaat sporten. Stem de keuze van jouw sportbeha af op de sport die je beoefent. Doe je aan yoga? Dan is een goede ondersteuning minder belangrijker dan wanneer je gaat lopen. 

3. Sportschoenen 

Sportschoenen zijn onze all-time favourite als het op sportessentials aankomt. Een paar trainingsschoenen kun je immers ook buiten de fitness aandoen. Kun je niet kiezen? Ga dan gewoon voor meerdere paren. 

4. Tops

Niet iedereen wil naar de fitness gaan in alleen een legging en een sportbeha. Heb je voorlopig nog geen abs gekweekt en hou je het liever wat meer bedekt? Dan is een sporttop de ideale oplossing. 

5. Essentials 

Natuurlijk heb je om te sporten ook accessoires nodig. Dan bedoelen we natuurlijk geen juwelen, maar handige items die jouw sportieve leven makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een sporttas, yogamat of zweetband. You go girl. 

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG