Bali blog: blogger Wendy vertelt je alles over haar reis naar Bali

Door Nike Van den Buys | Bloggers | 29-07-17
Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

Bali is enorm populair als vakantiebestemming. Ook Wendy van de blog Shades of Gent ging er heen om haar roots op te zoeken. Dat maakt haar de geknipte persoon om je meer te vertellen over dit prachtige eiland. Wij vroegen haar wat te doen in Bali, enkele tips over leuke plekjes en naar haar reiservaring in het algemeen. Lees mee. 

Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

1. Wat was je leukste vakantie-ervaring daar?

Bali barst vooral van de leuke vakantie vibes! We zaten dichtbij Kuta en er heerst daar zo een relaxte sfeer. Je ziet torenhoge golven en surfers die een poging wagen zo elegant mogelijk hun evenwicht te houden. Gewoon op het strand met een boekje in de hand en de warme zon. Starend naar hoe beginnelingen leerden surfen met vallen en opstaan, letterlijk. Daarnaast de ervaren surfers die gracieus op de golven scheurden. Dat gaf me echt een gelukzalig gevoel. Nog een leuke ervaring is mijn tattoo die ik er liet zetten. Bij wijze van een speciaal souvenirtje!

2. Wat zijn de mooiste plekken om in Bali te verblijven?

Zelf verbleef ik dichtbij Kuta. Daar pik je vooral de gezellige drukte mee. Op een paar minuten stappen liep je een straat in die vol stond met kraampjes, restaurants en bars. Maar waar het mij ook leuk leek om te verblijven is Zen Hideaway in Ubud. Je hebt er een gigantische schommel die vast en zeker voor magische Instagramworthy foto’s zorgt! Spijtig genoeg geraakte ik er zelf niet.

Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

3. Welke hotspots mag zeker niet missen als je in Bali bent?

Bali barst van de leuke hotspots! Wat ik vooral mis zijn al die lekkere verse sapjes voor weinig geld. Mijn lievelingsplaatsje was toch wel ‘California cafe & Barber’. Je vindt er overheerlijke smoothiebowls en koffie. En als je partner een scheerbeurt kan gebeuren stapt-ie gewoon naar de vintage barber ernaast!

4. En welke locale dish moet je zeker uitproberen of vond jij het lekkerst?

Daar hoef ik geen twee keer over na te denken! Dat is so-wie-so kipsaté met pindakaassaus, mmm. In sommige restaurants krijg je het zelfs gepresenteerd op een soort van mini barbecue!

Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

5. Bali is op dit moment waanzinnig populair. Heeft deze vakantie jouw verwachtingen ingelost?

Ja, zeker! Op vlak van natuur verwachtte ik niet heel veel van Bali. Het is vooral de cultuur zelf die er fascinerend is!

6. Welk deel van Indonesië vind je het leukste en waarom?

Hmm, dan kies ik voor het eiland Java. Ik bezocht er twee vulkanen waaraan een steile stapbeurt voorafging. Mount Bromo en Kawah Ijen waren zo indrukwekkend dat je al snel het puffen en blazen op steile helling snel vergeet.

Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

7. Welke kleding moet je zeker meenemen als je naar Bali op vakantie gaat?

Gemakkelijke losse kledij! Vanaf dat ik een stap buiten zette begon ik al te zweten. Ik koos dus voor sandalen, shortjes, rokjes en luchtige shirts. Oh, en de zon brandde daar wel dus een hoedje en zonnebril zijn zeker geen overbodige luxe! Op het strand kun je gewoon in je bikini liggen. Op een Europees toeristisch strand heb je gegarandeerd een paar mensen die monokini gaan, maar hier zag ik er geen enkele.

8. Wat is het mooiste land dat je ooit bezocht hebt? Waarom?

Dat is eigenlijk Indonesië. Ik bezocht eerder vooral landen in Europa. Elke reis heeft zijn charme, maar de meeste wauw-momenten had ik bij Indonesië. Je vindt er gewoon alles; natuur, avontuur, strand, gezellig uiteten, vriendelijke mensen en lekker eten. Indonesië had bijvoorbeeld adembenemende natuurwonderen, maar Lissabon stal mijn hart met al de vrolijke kleurrijke huizen.

Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

9. Aan welke plek op aarde heb je de mooiste herinneringen?

Dat is een moeilijke! In 24 levensjaren zijn er ondertussen veel plekken waar ik graag naar terugkijk. Maar wat ik wel speciaal vond is om terug rond te dolen in de stad waar ik geboren ben. Ik ben er ongeveer meer dan tien jaar niet meer geweest. Als kind dringt het ook niet echt door dat Jember mijn allereerste woonplaats was voor drie maanden. Ik kwam dit jaar terug als volwassene, ziet familie terug, krijgt van hen te horen dat ze nog op je gebabysit hebben en hoe klein ik toen nog was.

10. En tot slot: welke bestemming staat er nog op de bucketlist?

Nog veel! Maar wat ik koste wat het kost nog wil doen is Peru. Ik kreeg de reiskriebels mee van mijn papa. Hij doorkruiste al wat meer landen dan mij en bestempelde Peru uiteindelijk als de moeilijkste, maar mooiste reis van zijn leven. We zullen zien of hij gelijk heeft!

Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali
Bali blog: blogger Wendy vertelt alles over haar reis naar Bali

Om meer leuke hotspots en mooie outfits te zien kun je Wendy ook volgen op Instagram

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG